Ageratum-houstonianum

Ageratum H. Blue Planet.

(Ageratum houstonianum)

Ageratum-houstonianum

Kenmerken:

Lengte: 30-70cm

Familie: Asteraceae (Composietenfamilie)

Ageratum is een geslacht van ongeveer veertig soorten tropische Amerikaanse planten uit de composietenfamilie. (Asteraceae of Compositae). De naam is afgeleid van het Griekse ‘ageratos’, dat ‘niet-oud’ of ‘eeuwig jong’ betekent.

De planten vormen pollen en ze worden tot 75 cm hoog. De bladeren zijn tegenoverstaand. De randen zijn licht getand of gezaagd en de bladeren vormen compacte groepjes. De donzige, 0,5 tot 1 cm grote bloemen zijn lavendelkleurig, roze, lila of wit en gerangschikt in kleine compacte schermen of tuiten. De vruchten zijn klein en droog. Ze worden vanwege hun bloemen gekweekt, vooral Ageratum houstonianum. Ze doen het goed als borderplant of in rotstuinen.

Ageratum-houstonianum Ageratum-houstonianum

Keer terug naar al onze bloemen

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!