Alstroemeria Primadonna

Alstroemeria Primadonna.

(Incalelie)

Alstroemeria Primadonna

Kenmerken :

Lengte:  40-100 cm

Familie: Alstroemeriaceae

 

Incalelie (Alstroemeria) is een geslacht van vaste planten uit de familie Alstroemeriaceae. Er zijn ongeveer 65 soorten, merendeels afkomstig uit koele bergstreken in de Andes. Carl Linnaeus vernoemde het geslacht naar Clas Alströmer (Claus Alstroemer, afkomstig uit Alingsås Zweden, 1736-1794).

Incalelies hebben dikke, taaie wortels en lelieachtige bloemen die bloeien in juni en juli. De bladeren zijn lancetvormig en staan op een merkwaardige wijze gedraaid.

Voor de kweek moeten de planten in de vroege lente worden geplant in een matig vochthoudende grond. Het is een geschikte snijbloem Te veel schaduw zal resulteren in lange, slappe planten met een zwakke stengel. Alstroemeriabollen planten doe je op een plek waar ze zoveel mogelijk zonlicht schijnt, ongeveer 7u zon per dag. Gedurende het hele groeiseizoen dient de plant gevoed te worden en moet men waken voor uitdroging.

Alstroemeria Primadonna Alstroemeria Primadonna

Keer terug naar al onze bloemen

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!