Ammi Visnaga.

(Fijn akkerscherm)

Kenmerken:  

Lengte: 60-80cm 

FamilieApiaceae 

Fijn akkerscherm (Ammi visnaga) is een plant uit de Schermbloemenfamilie.  Het fijn akkerscherm stamt oorspronkelijk uit de Nijldelta en werd reeds in het oude Egypte als therapeutisch middel gebruikt. Dat kan men lezen in het Papyrus van Ebers. In de toenmalige volksgeneeskunde werd dit kruid gebruikt tegen nieren- en blaasstenen, een probleem dat toen vaak voorkwam als gevolg van een bepaalde ziekte (Bilharziosis). Op Oosterse markten worden de bloemenstengels nog steeds aangeboden als tandenstokers. 

Fijn akkerscherm staat op half beschaduwde, warme, stikstofrijke en zwak basische tot basische (kalkrijke), vaak zandige bodems. Ze groeit in ons land op braakliggende grond en andere ruderale plaatsen. De plant stamt oorspronkelijk uit het Mediterrane gebied, West-Azië en Macaronesië. Fijn akkerscherm wordt zeer zeldzaam aangetroffen in het midden- en zuidelijk deel van het land, er is slechts één noordelijker gelegen vindplaats bekend. Het verschil met Groot akkerscherm zit vooral in het feit dat de gaafrandige slippen van onderste bladeren amper verschillen van de slippen van de bovenste bladeren en verder doordat de zeer vele schermstralen (tot 150) tijdens de vruchtrijping verdikt raken en vogelnestachtig naar binnen buigen. Naast de adventieve invoer met granen en wol is de herkomst waarschijnlijk ook te danken aan het verwilderen vanuit de teelt van deze soort als sier- en snijplant. Dit taxon wordt, evenals Groot akkerscherm al eeuwenlang tegen tal van medische kwalen aangewend. 

Keer terug naar al onze bloemen

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!