Campanulaceae M. Champion

Campanulaceae M. Champion White.

(Mariëtteklokje)

Campanulaceae M. Champion

Kenmerken:

Lengte: 70cm

Familie: Campanulaceae

Het mariëtteklokje is een tweejarige, kruidachtige plant uit de klokjesfamilie (Campanulaceae). In Midden-Europa is het een van de meest voorkomende soorten uit zijn geslacht.De plant wordt ongeveer 70 cm hoog. De grote klokjesvormige bloemen staan dicht aan de steel en bedekken een groot deel van de plant. In het eerste jaar vormt de plant een bladrozet, in het tweede jaar groeit hieruit de stengel met de bloemen. De bloeitijd loopt van mei tot juli. De plant komt van oorsprong voor in Italië en het zuidoosten van Frankrijk. Heden ten dage komt de plant in grote delen van Midden- en Zuid-Europa algemeen voor. In België en Nederland komt de plant als adventiefsoort voor.

De plant geeft de voorkeur aan een voedingsrijke bodem. Wanneer na het zaaien de plantjes goed hanteerbaar zijn, kan je ze uitplanten op de definitieve plaats van bestemming op 30 x 30 cm. Zet de plantjes in de volle zon of half-schaduw.

Campanulaceae-M.-Champion Campanulaceae M. Champion

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!