clarkia salmon

Clarkia Salmon.

(Clarkia)

clarkia salmon

Kenmerken :

Lengte:   20-70 cm

Familie: Onagraceae

Clarkia’s zijn eenjarige, langen rijkbloeiende zomerbloeiers en behoren tot de Teunis bloemfamilie, net als fuchsia’s. Vanaf april kunt u clarkia’s direct op de daarvoor bestemde plaats zaaien, maar de planten bloeien vroeger als u ze binnenshuis voorkweekt.

Clarkia amoena is bij tuinliefhebbers en in de vakhandel ook bekend onder haar vroegere naam Godetia grandiflora. De soort en de rassen worden 20-70 cm hoog en groeien compact en mooi vertakt. Opvallend zijn de schotelvormige bloemen, die in witte, roze, rode, zalm en lavendel kleurige tinten schitteren.

Het geslacht bestaat uit eenjarige planten met een maximale hoogte van 1,5 m. De enkelvoudige smalle bladeren zijn afhankelijk van de soort 1-10 cm lang. De bloemen bestaan uit vier kroonbladen en vier kelkbladen.

Geef clarkia’s een zonnige standplaats. In een border, tegen een hek of schutting of op een stapelmuurtje komen clarkia’s mooi uit. U kunt er ook open plekken tussen vaste planten mee opvullen. Ook in kuipen en schalen gedijen clarkia’s goed. Kies dan voor de langbloeiende, groot bloemige Clarkia amoena. Een apart bed in de moestuin is de juiste plaats voor de hoge rassen die u als snijbloemen wilt gebruiken.

clarkia salmon clarkia salmon

Keer terug naar al onze bloemen

 

 

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!