Croco met bes

Crocosmia met bes.

(Montbretia)

Croco met bes

Kenmerken :

Lengte:   50-70 cm

Familie: Iridaceae

Crocosmia, ook wel Montbretia genoemd, behoort tot de familie van de Iridaceae. Deze bollenplant stamt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Er zijn kleinbloemige Crocosmia’s, die sinds 1900 in Europa te vinden zijn. In de jaren ’50 werd de grootbloemige Crocosmia gekweekt. De naam Crocosmia is afgeleid van de Griekse woorden ‘krokos’ (saffraan) en ‘osme’ (geur): een plant met saffraangeur. De soortnaam Masonorum komt van de Amerikaanse botanicus Herbert Louis Mason.

Crocosmia produceert meerdere bloemen per steel en heeft lint- en zwaardvormig blad. Het blad sterft aan het einde van de zomer of in de herfst af. De zeven Zuid-Afrikaanse, meerjarige soorten hebben smalle, mesvormige en gevouwen bladeren. Net als bij de Gladiool groeien deze in waaiervorm vanuit de basis van de plant. In de zomer, half juli, verschijnen de felgekleurde bloemen aan vertakte aren.

Crocosmia wordt vooral gekweekt als hybride en vermeerdert zichzelf via de wortelballen. Het is een sterke perk-, of liever gezegd borderplant met bloemen in opvallend rood, oranje en geel. Er zijn klein- en grootbloemige soorten. De bloemen staan achter elkaar aan enigszins overhangende bloemstelen. Na de bloei ontstaan er bessen, die ook als snijgroen gebruikt kunnen worden. De aarvormige bloemen zijn ook geschikt voor in de vaas. De bloemen van de Crocosmia kunt u drogen en als u ze onderdompelt in water ruiken ze naar saffraan.

kunt de bollen na de laatste vorst, in maart of begin april, planten in vruchtbare grond, op een plek met ochtendzon. Plant u de struik in de zomer of herfst, dan moet deze in de winter worden afgedekt ter voorkoming van bevriezing. Na een jaar is de Crocosmia winterhard.
Crocosmia Red King, Monbretia groeit goed in hoeken waar andere planten het moeilijk hebben vanwege droge of schrale bodem. Ze gedijen zelfs in prairietuinen en perken. Crocosmia is ook geschikt voor potten en bakken. De bollen zijn klein, dus de plant kan ook als solitair worden gebruikt.

Croco met bes Croco met bes

Keer terug naar al onze bloemen

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!