Eryngium blue lagoon

Eryngium Blue Lagoon.

(blauwe distel)

Eryngium blue lagoon

Kenmerken:

Lengte: 80-120cm

Familie: Apiaceae

Naast het scala aan pastelkleuren waar de blauwe distel veelal aan te herkennen is, heeft de plant een buitengewoon fysiek karakter. Lang gesteelde kelkbladeren omringen de bloemhoofden en dragen net als de bloemhoofden dezelfde kleur. Vanwege de stekelige conditie van de plant is het belangrijk deze met beschermende handschoenen aan te pakken.

De blauwe distel is onderdeel van de schermbloemenfamilie en is veelal te vinden in gebieden zoals de Pyreneeën, kalkrijke duinen langs de Noordzee en kan groeien op hoogtes tot ruim 2000 meter. De plant komt het beste tot zijn recht op zonnige gebieden in niet al te vruchtbare, kalkrijke gronden en groeit tevens op zand- en puingronden. De blauwe distel weerstaat de droogte goed en vormt een mooie toevoeging aan rots- en heidetuinen. Tevens verlangen blauwe distels ook naar onderhoud en een droge grond met veel zonlicht. Daarnaast kunnen ze het beste als eenling geplant worden. Mocht de grond kalkvrij zijn, maar zijn deze planten toch gewenst in uw tuin, dan kunt u de distels jaarlijks wat kalk geven om de groei en bloei te bevorderen. Voorzie de bloemen van voldoende vocht, maar vermijd staand water. Om het bloeiseizoen van deze prachtige planten te verlengen kunnen oude bloemen het beste weggehaald worden. Verder vallen blauwe distels gemakkelijk te combineren met andere vaste planten zoals de Gypsophila, Solidago en siergrassen mits distels zelf genoeg ruimte gegeven wordt.

Eryngium blue lagoon Eryngium blue lagoon

Keer terug naar al onze bloemen

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!