Helianthus Sunrich Orange.

(Zonnebloem)

Helianthus Sunrich Orange

Kenmerken :

Lengte: 60-390 cm

Familie: Asteraceae

Helianthus is een geslacht in de composietenfamilie (Compositae of Asteraceae): de naam is een samenstelling van Oudgrieks ἥλιος, hēlios = zon en ἄνθος, anthos = bloem.

Alle soorten zijn inheems in Noord-Amerika. Twee soorten genieten bekendheid. Helianthus annuus, oftewel de zonnebloem, en Helianthus tuberosus, de aardpeer of Jeruzalem artisjok, worden vooral in Europa gekweekt. Het zijn gewoonlijk lange, eenjarige planten, van 60 tot 390 cm hoog. De ruwe en harige stengels zijn in het bovenste deel vertakt. De gesteelde bladeren zijn getand en vaak kleverig. De lagere bladeren zijn tegenoverstaand, eirond of hartvormig. De bovenste bladeren zijn niet tegenoverstaand en smaller.

Ze dragen meerdere eindstandige bloemhoofden met helder gele straalbloemen aan de buitenzijde en donkerder schijfvormige buisbloemen in het centrum. Deze bloemhoofden volgen overdag de richting van de zon.

Helianthus Sunrich Orange Helianthus Sunrich Orange

Keer terug naar al onze bloemen

 

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!