Liatris Spicata.

(Liatris)

Liatris-Spicata

Kenmerken:

Lengte: 70-80cm

Familie: Asteraceae

Liatris is de botanische naam van een plantengeslacht uit de composietenfamilie (Asteraceae of Compositae). Het geslacht bevat ongeveer veertig soorten. Herkomst is Noord-Amerika. Ze bereiken een gemiddelde hoogte van 70 tot 80 centimeter, maar uitschieters naar boven of naar beneden zijn mogelijk.

De soort Liatris spicata is een vaste plant en een populaire zomerbloeier voor gebruik in boeketten en in de border. Deze soort kan een hoogte bereiken die varieert van 30 tot 70 centimeter. Vermeerdering kan door middel van zaaien of scheuren.

De bloeitijd loopt van juli tot en met september. De bloeiwijze ziet eruit als een lange aar aan een vrij dikke stengel (meerdere aren per plant). De kleine bloempjes, die van bovenaf beginnen te bloeien, zijn lila van kleur en de groene bladeren lang en smal. De plant verlangt een zonnige standplaats en komt het best tot zijn recht in kleine groepjes bij elkaar, maar niet meer dan 9 planten per vierkante meter. Liatris spicata houdt van vochtige, maar goed doorlatende grond en is daardoor ook te planten in de buurt van een vijver, dit in tegenstelling tot de soort Liatris pycnostachya, die het goed doet op droge plaatsen.

Liatris-Spicata Liatris-Spicata

Keer terug naar al onze bloemen

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!