Lillium-La-caesars-Pala

Liliaceae LA Caesars Pala.

(lelie)

Lillium-La-caesars-Pala

Kenmerken :

Lengte:  60-100 cm

Familie: Liliaceae

Lelie (Lilium) is een geslacht van kruidachtige planten, behorend tot de leliefamilie. Het geslacht telt meer dan honderd soorten, waarvan de meeste voorkomen op het Noordelijk Halfrond. De planten uit het geslacht zijn vooral bekend als tuinplanten. Sommige soorten hebben eetbare bollen, die bijvoorbeeld in China traditioneel als voedsel worden gekweekt. Voor sommige huisdieren, speciaal voor katten, kunnen zelfs kleine hoeveelheden plantenmateriaal dodelijk zijn.

De soorten uit het geslacht Lilium staan bekend als de ware lelies. Ze dienen onder andere als voedsel voor de larven van motten en vlinders uit de orde Lepidoptera.

LA Lelies:

Dit is een kruising tussen een longiflorum en een aziaat. LA’s verbreden het kleurenspectrum t.o.v. de longiflorums. Ze bieden grotere bloemen t.o.v. aziaten. Deze zijn meer compact verdeeld, al dan niet vanuit één punt vertrekkend vanaf de hoofdtak. Het aantal knoppen is vaak wat minder dan bij aziaten en de kleuren zijn lichter en iets minder hard van kleur.De bloemen bloeien meestal licht kelkvormig en deze kunnen zowel zijwaarts als (half) opstaand zijn. Ze geuren niet of nauwelijks en het vaasleven is vaak korter dan bij aziaten. De LA’s staan na de orientals tegenwoordig op de tweede plaats van verhandelde lelies.

Lillium-La-caesars-Pala Lillium-La-caesars-Pala

Keer terug naar al onze bloemen

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!