Saponaria Rose.

(Muurzeepkruid)

Saponaria Rose

Kenmerken:  

Lengte: 60cm 

FamilieCaryophyllaceae 

Saponaria ocymoides, ook wel Muurzeepkruid genoemd, is een halfwintergroene bodembedekkende vaste plant met kleine donsachtige lansvormige tot eivormige grijsgroene blaadjes. Zeepkruid bloeit van mei tot juli rijkelijk met kleine roze bloempjes die gegroepeerd staan in losse trosjes. De plant heet (rots)zeepkruid naar de in België en Nederland voorkomende verwant zeepkruid (Saponaria officinalis).  

Muurzeepkruid houdt van een standplaats in volle zon en prefereert een neutrale tot kalkrijke bodem die goed doorlaatbaar is en gemiddeld vruchtbaar. Saponaria mag ieder jaar na de bloei stevig teruggesnoeid worden, de plant is zeer goed winterhard, ziekteresistent. 

Saponaria Rose Saponaria Rose

Keer terug naar al onze bloemen

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!