Scabiosa-Caucasica

Scabiosa Caucasica.

(Duifkruid)

Scabiosa-Caucasica

Kenmerken:

Lengte: 30-60 cm

Familie: Caprifoliaceae

De bloemen van duifkruid lijken op kleine speldenkussens. In werkelijkheid is elke bloem echter een bloeiwijze met bloemblaadjes aan de rand en veel dicht op elkaar staande bloemen binnenin. De witte, blauwe of violette bloeiwijzen zitten op hoge, dunne, fijnbehaarde stengels met slechts enkele grijsgroene, lancetvormige bladeren. De bloemperiode van de bloem valt vooral in de maanden juni, juli, augustus en september. De bloemen zijn een attractie voor vlinders. Deze insecten hebben een voorkeur voor smalle bloembuisjes, omdat ze met hun lange zuigsnuit goed bij de nectar van deze bloemen kunnen komen.

Plant duifkruid in zonnige borders. Daar kunnen ze het dominante effect van grotere planten afzwakken en overgangen tussen afzonderlijke planten mooi laten verlopen. Ze komen het best tot hun recht in groepen van drie stuks of meer. Op een zonnige standplaats nabij houtige gewassen voelen deze planten zich ook thuis. Omdat ze aan wilde bloemen doen denken, passen ze ook goed in een natuurlijke beplanting.

Scabiosa-Caucasica Scabiosa-Caucasica

Keer terug naar al onze bloemen

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!