Viburnum Opulus Compactum.

(Gelderse roos)

Viburnum-Opulus-Compactum

Kenmerken :

Lengte: 90-150 cm

Familie: Adoxaceae

Het is een middelgrote bladverliezende heester met een dichte, ronde habitus. Vanaf eind mei tot begin juni bloeit hij met kleine witte bloempjes in vlakke bloemtuilen. De bladeren zijn grof getand, drie tot vijflobbig en esdoornachtig. De bladeren zijn donkergroen van kleur in de lente en de zomer en oranjegeel tot paarsrood in de herfst. Vanaf juli verschijnen ook rode vlezige besjes die tot diep in de winter blijven hangen. Viburnum houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw en een licht zure tot neutrale bodem. De plant is goed winterhard, behoeft weinig snoei en is zeewind- en luchtverontreiniging tolerant.

De ‘Gelderse roos ‘ is in Nederland vooral te vinden in het rivierengebied langs kreken of strangen. De bloem wordt door insecten bezocht vanwege de nectar. De rode giftige vruchten worden door vogels weinig gewaardeerd, ze blijven in de winter lang hangen. Deze vruchten bevatten coumarinen, diterpenen en glycosiden welke ernstige spijsverteringsklachten kunnen veroorzaken. Pestvogels echter zijn dol op de bessen.

Viburnum-Opulus-Compactum Viburnum-Opulus-Compactum

Keer terug naar al onze bloemen

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!