Impression image

Agapanthus: Zomers wit.

AGAPANTHUS
Bron:
https://www.365dagenbloemen.nl/blog/stories/agapanthus-zomers-blauw/

Van lichtblauw tot donkerblauw. Agapanthus is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende blauwtinten. En alsof dat nog niet mooi genoeg is: ook in zomers wit.

HONDERDEN SOORTEN

Agapanthus is een overblijvende plant met knolachtige wortelstokken, die meestal tot de bolbloemen wordt gerekend. Tussen de langwerpige bladeren verschijnen in de zomer ranke, lange bloemstelen met een bloemknop. Daaruit komt een bloemscherm te voorschijn. Er zijn honderden soorten Agapanthus. De meeste zijn blauw – van lichtblauw tot diep donkerblauw, maar er ook witte soorten.

BLOEM DER LIEFDE

De Agapanthus groeit alleen in Zuid-Afrika in het wild. Bij de Xhosa, een volk in Zuid-Afrika, is het gebruikelijk dat bruiden een ketting van gedroogde Agapanthuswortels dragen als symbool van vruchtbaarheid. Wellicht komt daar ook de naam ‘bloem der liefde’ vandaan.

Dat is de letterlijke betekenis van Agapanthus, een samenstelling van het Griekse ‘agape’ (liefde) en ‘anthos’ (bloem); liefdesbloem!

VOC-vaarders hebben de plant in de zeventiende eeuw meegenomen naar Europa. Agapanthus heeft inmiddels een lange traditie als kuip- en tuinplant. Dankzij verdeling zijn er zo’n dertig jaar geleden nieuwe cultivars ontstaan, die zich goed lenen voor de snijbloementeelt.

BLOEMKNOPJES OPEN

Vanaf begin april zijn er volop Nederlandse Agapanthussen verkrijgbaar Let er bij de inkoop op dat de bloemen niet te rauw gesneden zijn. In het ideale geval zijn er al een paar bloemknopjes open. Snijd met een scherp mes een stukje van de stelen af. Zet de bloemen vervolgens in een schone vaas met schoon water en snijbloemenvoedsel.


Bekijk ook onze andere artikels om u volledig te verdiepen in de bloemenwereld: https://www.derijcke.be/nieuws/

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!