Impression image

Allium: verrassend & veelzijdig.

Bron:
https://www.365dagenbloemen.nl/blog/stories/allium-verrassend-veelzijdig/

Even voorstellen: de familie Allium. Deze bolronde sieruien mogen stuk voor stuk gezien worden!

Van piepklein tot megagroot, van zuiverwit tot diep donkerpaars: Alliums zijn er in heel veel verschillende variëteiten. En ze zijn allemaal leuk om mee te werken. De diva onder de Alliums is Allium schubertii. Met haar sprieterige bloem trekt ze alle aandacht naar zich toe. Deze kun je ook mooi drogen: dan zijn het net sterren, leuk voor kerst!

Look

Allium is een bolgewas. De naam Allium gaat terug naar de tijd van de Romeinen. Allium betekent ui of look. De Allium (sierui) is dan ook familie van de huis-tuin-en-keuken-ui, bieslook, knoflook, daslook en prei.

Verkrijgbaarheid & verzorging

Alliums zijn jaarrond verkrijgbaar, maar in de zomer is het aanbod het meest veelzijdig. Als de stelen van de Allium beschadigd worden, verspreiden ze een typische uiengeur. Dat kun je tegengaan door de stelen direct na het aansnijden in koud water te zetten.

“Het is altijd een mooi gezicht: zo’n heel veld vol bloeiende Alliums. Je kunt Allium in verschillende stadia oogsten: van rauw – als de bovenkant net kleur bekent – tot helemaal bloeiend. De rijpere bloemen hebben als voordeel dat ze hun kleur beter vasthouden”, vertelt kweker en veredelaar Ton Langedijk. “Het merendeel van onze Alliums hebben we zelf ‘gewonnen’, zoals dat heet in de bollenwereld. Onder onze eigen soorten zitten echte toppers, zoals ‘Ambassador’. Dat is een sterke Allium met een prachtige dieppaarse kleur.”

Tip! Organiseer een haring-met-uitjes-party

Allium (sierui) is familie van de gewone ui. Dat biedt aanknopingspunten voor een leuke samenwerking met de plaatselijke viswinkel (of een eetcafé of restaurant). Organiseer bijvoorbeeld samen een haring-met-uitjes-party! De viswinkel of horecaondernemer zorgt voor de haring-met-uitjes. Als bloemist laat je zien hoe decoratief én veelzijdig de uienfamilie is.

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!