Impression image

Drie prachtige bloemen met geurkracht.

Bron:
https://www.365dagenbloemen.nl/blog/stories/3-x-geurkracht/

Lentebloemen verspreiden heerlijke geuren. Parfumeurs maken er dan ook dankbaar gebruik van. Ook als bloemist heb je de mooiste natuurlijke geuren tot je beschikking. Wat dacht je van Freesia, Tuberoos en Lelietje-van-dalen. Drie prachtige bloemen met geurkracht!

Fruitige Freesia
Elke Freesia begint als onbeduidend knolletje. Ongeveer honderd dagen na het planten van de knolletjes verschijnen de eerste Freesia’s. De bloemknoppen bloeien een voor een open, en dat proces gaat door op de vaas. “Dubbelbloemige soorten hebben minder bloemen per kam’, vertelt veredelaar Marco Penning. “Zij stoppen al hun energie in het aanmaken van de extra bloemblaadjes.”

Plukboeket
Geel, roze, oranje, rood, lila, paars én meerkleurig. De Freesia – jaarrond verkrijgbaar – staat garant voor stralende kleuren. Toch is een kwart van de aanvoer op de veiling stralend wit. De kamvorm van de Freesia komt prachtig tot zijn recht in een vrolijk plukboeket. Nog een reden om Freesia’s aan je boeket toe te voegen: de bloemen verspreiden een heerlijke geur. Zoet, kruidig of citrusachtig.

TIP

De teelt van Freesia in het Westland dateert van omstreeks 1925. Enkele kwekers begonnen met de teelt van de in 1878 in Europa ingevoerde Freesia refracta alba.

VERZORGINGSTIPS

Zet Freesia’s in schoon water met snijbloemenvoedsel (snijbloemenvoedsel voor bolbloemen kan ook).

Fan van Freesia? Kijk voor meer toepassingsideeën van Freesia op www.flowerfactor.com

Lieflijk Lelietje
Lelietje-van-dalen (Convallaria majalis) bloeit van nature in het voorjaar. In Nederland is een kweker gespecialiseerd in het jaarrond broeien van Lelietjes-van-dalen. Daarvoor wordt het uitgangsmateriaal (zogenoemde bloeikiemen) opgeslagen bij een temperatuur net onder nul. Iedere week wordt er een partij ontdooid, en naar een donkere, warme ruimte overgebracht, waardoor de bladeren en bloemen beginnen te groeien. Als ze groot genoeg zijn, verhuizen ze naar een lichte ruimte waar de gele blaadjes lentegroen kleuren. De Lelietje-van-dalen worden gebost met de wortels er nog aan.

Lente, liefde en geluk
Lelietjes-van-dalen verspreiden een heerlijke geur die je doet wegdromen naar een open plek in het bos op een zonovergoten lentedag. Het lieflijke bloemetje staat symbool voor lente, liefde en geluk. Het bloemetje wordt van oudsher veel gebruikt in bruidsboeketten. Lelietjes-van-dalen zijn jaarrond beschikbaar.

TIP

In Frankrijk en (delen van) België is het traditie om op 1 mei een bosje Lelietjes-van-dalen te geven aan iemand die je liefhebt. Een mooie traditie om te omarmen.

VERZORGINGSTIPS

Presenteer de Lelietjes-van-dalen met wortel en al – mooi om te laten zien! Afsnijden kan natuurlijk ook. Zet de bloemen dan in schoon water; voeg eventueel snijbloemenvoedsel voor bolbloemen toe.

Tuberoos

Trendy Tuberoos
Tuberoos (Polyanthes tuberosa) is een witte tot lichtroze aarvormige bloem. Het is een opvallende bolbloem die vooral in warmere gebieden gedijt. Tuberozen worden dan ook in Afrika en Israël gekweekt. Royal FloraHolland kent twintig aanvoerders (de aanvoer is jaarrond). De bloemen worden van oudsher ook speciaal gekweekt om er geurstoffen uit te winnen.

Heel bloemig en verleidelijk
Het verhaal gaat dat de geur van Tuberoos heel geliefd was aan het Franse hof van zonnekoning Lodewijk XIV. De bloemen zouden in boeketten en in (haar)corsages worden verwerkt. De geur van Tuberoos is niet te missen: heel intens, bloemig en verleidelijk, soms zelfs losbandig genoemd. Voor sommige mensen is deze bloem dan ook iets te veel van het goede. Anderen lopen er mee weg. De bloem wordt ook gebruikt in bruidsboeketten, maar door het opvallende parfum alleen geschikt voor bruiden met lef!

Tip

De geur van Tuberoos is momenteel echt een hit in de parfumwereld.

Verzorgings tips

Gebruik schoon water met snijbloemenvoedsel of speciaal snijbloemenvoedsel voor bolbloemen.

Bekijk ook onze andere artikels om u volledig te verdiepen in de bloemenwereld: https://www.derijcke.be/nieuws/

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!