Impression image

Magische Helleborus, de geluksbloem.

Bron:
https://www.365dagenbloemen.nl/blog/stories/magische-helleborus/

GELUKSBRENGER

De magische Helleborus behoort net als de boterbloem tot de familie van de Ranunculaceae. De naam Helleborus is afgeleid van elleborum, wat geluk of genezing betekent. Uit de (giftige) wortel werden vroeger geneeskrachtige zalfjes bereid. De witte Helleborus wordt ook wel kerstroos genoemd. Het verhaal gaat dat alle planten even uit hun winterslaap ontwaakten, toen Jezus werd geboren. De kerstroos vergat in te slapen en bloeit sindsdien elke winter om Kerstmis aan te kondigen.

WEETJE

Helleborus is een van de weinige planten die van nature in de winter (en in het vroege voorjaar) bloeien. Daarom werden vroeger magische krachten aan de Helleborus toegekend.

VERZORGING

Voor een lange houdbaarheid is het belangrijk dat de bloemen goed rijp zijn. Snij een stukje van de stelen en zet ze in schoon water met snijbloemenvoedsel. Zet ze bij voorkeur op een koele plek, dus niet bij de verwarming of in de volle zon.

Bekijk ook onze andere artikels om u volledig te verdiepen in de bloemenwereld: https://www.derijcke.be/nieuws/

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!