Impression image

Pioen als droogbloem.

Bron:
https://www.365dagenbloemen.nl/blog/diys/pioen-als-droogbloem/

Pioenen laten zich heel makkelijk drogen. In de gedroogde versie hebben Pioenen een heel andere uitstraling. Stoer en kwetsbaar tegelijk. Dat biedt nieuwe mogelijkheden.

Pioenen drogen voor beginners

Leg de Pioenen op een stukje gaas, los van de ondergrond, op een winderige of goed geventileerde plek. In de zon kan ook, maar dan verkleuren de bloemen sterker.

En voor gevorderden

Heb je de smaak te pakken? Koop dan een (tweedehands) droogoven. Daarmee kun je snel en makkelijk allerlei bloemen drogen. Bloemen die in een droogoven zijn gedroogd, blijven ook mooier van kleur. En je hebt minder last van mijten.

Droogbloemen bewaren

Bewaar de gedroogde bloemen met een paar druppels etherische patchouli-olie om te voorkomen dat er beestjes in kruipen.

Tip

Tip! Probeer ook andere volumineuze bloemen te drogen. Nog beter: droog alle bloemen die je over hebt, dan zie je vanzelf welke bloemen zich goed laten drogen.

Tip! Maak (in de winter) droogboeketten of combineer verse met gedroogde bloemen. Dat sluit naadloos aan op de laatste bloementrends!

Tip! Presenteer enkele gedroogde bloemen achter glas, bijvoorbeeld in een reageerbuisje of een glazen vaas of onder een stolpje. Zo worden droogbloemen echte blikvangers.

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!