Consolida Ajacis White.

(Ridderspoor)

 

Kenmerken:

Lengte: 60-90cm

Familie: Ranunculaceae

Delphinium is een geslacht uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Met de Nederlandse naam ridderspoor wordt tevens het nauw verwante geslacht Consolida bedoeld. De botanische naam Delphinium is afkomstig van het Latijnse woord voor dolfijn, omdat de knoppen van de bloem in de verte iets weg hebben van een dolfijn.

Valse ridderspoor is een niet-inheemse sierplant die in Nederland en Belgie relatief vaak verwilderd aangetroffen wordt in het stedelijke gebied. De soort is inheems in Zuid-Europa, wordt 30 tot 90 cm hoog en bloeit in juni tot en met augustus. Er komen twee andere soorten ridderspoor voor, waarvan Oosterse ridderspoor, net als valse ridderspoor, een sporadisch verwilderende tuinplant is, al wordt deze een stuk minder gevonden. De enige wild voorkomende soort in wilde ridderspoor, een in Belgie en Nederland zeer zeldzame soort die voorkomt in kalkrijke winterakkers.

De planten houden van een goed doorlatende grond en staan in de zomer graag in de volle zon, en ze zijn bestand tegen koude winters. Ridderspoor is erg gevoelig voor schimmelinfecties als meeldauw.

Ridderspoor is voor de mens bijzonder giftig.

Delphinium Delphinium

Keer terug naar al onze bloemen

 

 

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!