Nobilis Kerstboom Plat 40cm.

(kerstboom)

Nobilis Kerstboom Plat

Kenmerken :

Lengte:   40cm

Familie: Pinaceae

De nobilisspar of edele zilverspar is een boom uit de dennenfamilie (Pinaceae). De soort komt van nature voor in het vochtige westen van Noord-Amerika. Het verspreidingsgebied loopt van Washington tot het noordwesten van Californië. De boom komt in de bergen voor op 1000-2000 m hoogte.

Het is een grote, 40-70 m hoge, altijd groene boom met een stamomtrek van ongeveer 2 m. In Nederland worden ze meestal niet hoger dan 20-30 m. De vorm van de boom is smal conisch. De schors van jonge bomen is glad en grijs met witte harsblaasjes. Bij oudere bomen wordt de schors rood-bruin, ruw en gegroefd. De bladeren zijn naaldvormig, 1-3,5 cm lang en glimmend blauw-groen aan de bovenkant. Ze kunnen tot wel twaalf jaar oud worden. Op de onderkant zijn de huidmondjes in twee blauw-witte lengtestrepen gerangschikt. De top van de naald is stomp tot ingekeept. De naalden staan omhoog gekromd.

Nobilis Kerstboom Plat

Terug naar al onze planten

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!