Impression image

Zo verzorg je jouw pioenen optimaal.

Bron:
https://www.mypeonysociety.com/nl/verhalen/zo-verzorg-je-jouw-pioenen-optimaal/

Dagelijks krijgen wij vragen over de verzorging en groei van pioenen. Om zo lang mogelijk van jouw pioenen te kunnen genieten, is de juiste verzorging ontzettend belangrijk.

Pioenenverzorging: extra jaren plezier

De pioen is een stevige rakker: de plant kan een behoorlijke tijd meegaan. Met de juiste verzorging kan een plant op het veld maar liefst 20 jaar worden! De pioen heeft voor die tijd wel al haar piek bereikt. Het aantal bloemen wordt namelijk minder na een jaar of 12 tot 15. Toch kun je dus aardig lang plezier hebben van een pioen, zolang je maar voor een perfecte verzorging gaat.

Van knol tot knop: levenscyclus

De herfst is de ideale periode om nieuwe knollen te planten. Dan is de pioen namelijk in haar rustfase. In het eerste jaar geeft een pioen nog geen bloemen: pas in het tweede jaar komen haar knoppen uit. Je zal dus een beetje geduld moeten hebben. Een pioen wordt met de jaren mooier, want elk jaar worden de bloemen van de plant beter. De kwaliteit van de bloemen wordt dus elk jaar hoger.

Snijden van pioenen

Het is  beter om de pioen in de eerste jaren niet te veel te snijden. Hierdoor houdt de plant genoeg energie over voor in de bloeiperiode. Dit zorgt weer voor meer en grotere bloemen. Ben je te gretig en snijd je teveel van de plant, dan zal hij minder en kleinere bloemen geven. Geduld is dus echt een schone zaak!

Juiste grond voor een pioen

Pioenen groeien niet op elke grond even goed. Je moet met een paar dingen rekening houden. Een pioen houdt van drainerende grond: de grond moet goed water door kunnen laten. Pioenen houden absoluut niet van natte wortels. Wil je een nieuwe pioen zetten op een plek waar al eerder een pioen heeft gestaan? Je kunt beter een andere plek kiezen!

Geef jouw pioen de ruimte

Pioenenplanten kunnen erg groot worden. Zorg er daarom voor dat de plant ruimte krijgt, ook omdat zij niet houdt van indringers in haar omgeving. De zon en de pioen zijn goede vrienden: pioenen groeien het beste in de volle zon en uit de wind.

Verzorgen van pioenen op de vaas

Heb jij pioenen op de vaas? Met deze tips kun je nog langer van jouw prachtige bloemen genieten. Het is belangrijk om de stelen schuin af te snijden en het onderste blad te verwijderen. Zet ze in een vaas met lauwwarm water. Het verwijderen van het suikerlaagje helpt de bloem open te komen.

Een vaas kiezen voor pioenen

Geef de pioenen de ruimte om open te komen, de bloemen kunnen namelijk behoorlijk groot worden. Je kunt pioenen in verschillende soorten vazen zetten. Varieer voor een klassieke, of juiste speelse look!

Bent u florist?

Dan maken we graag kennis! Bij ons bent u aan het juiste adres voor exclusieve en kwalitatief hoogwaardige planten en bloemen. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op, we spreken u graag persoonlijk.

Meer informatie

De toekomst is nu!
Bestel eenvoudig online

  • Altijd het meest actuele assortiment
  • Planten, bloemen en decoratiemateriaal van topkwaliteit
  • Producten uit de Cash & Carry, van de klok of direct van de kweker
  • Eenvoudig bestelproces en scherpe prijzen
  • Inkopen in elke gewenste hoeveelheid
  • Uw aankopen binnen 24 uur beschikbaar in de Cash & Carry

Kom langs in de Cash & Carry

Routebeschrijving

Nieuwtjes en aanbiedingen

De laatste nieuwtjes op het gebied van planten en bloemen ontvangen? Met onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste producten, exclusieve aanbiedingen en de laatste trends. Meld u aan en laat u inspireren!